Εκτύπωσε

Όροι & διατάξεις


Όροι & διατάξεις

Οι παρόντες όροι και διατάξεις - με δυνατότητα τροποποίησής τους κατά διαστήματα - ισχύουν για όλες τις υπηρεσίες μας, οι οποίες διατίθενται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο online, με e-mail ή τηλεφωνικώς. Έχοντας πρόσβαση, κάνοντας πλοήγηση και χρήση του ιστοχώρου μας ή/και κάνοντας κράτηση, αποδέχεστε και βεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και ότι συμφωνείτε με τους όρους και διατάξεις που αναφέρονται παρακάτω (συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού συμφωνητικού).

Αυτές οι σελίδες, το περιεχόμενο και η δομή αυτών των σελίδων, καθώς και η υπηρεσία online κρατήσεων που προσφέρεται σε αυτές τις σελίδες και μέσω αυτού του ιστοχώρου (η ”Υπηρεσία”) ανήκουν, λειτουργούν και προσφέρονται από την Kολοκοτρώνης & Συνεργάτες (Κ&Σ) (”kratise.com-kratise.gr”, ”εμάς”, ”εμείς” ή ”μας”) και παρέχονται μόνο για την προσωπική σας, μη εμπορική χρήση, σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις που ορίζονται παρακάτω.

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του δικτυακού μας τόπου οφείλει να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης που ακολουθούν, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται ρητά και ανεπιφύλακτα και παραχωρεί τη συγκατάθεσή του. Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου του δικτυακού μας τόπου.

 1. Αντικείμενο των υπηρεσιών μας

Μέσω αυτού του ιστοχώρου, διαθέτουμε μία online πλατφόρμα μέσω της οποίας ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες κλπ  μπορούν να διαφημίσουν τα δωμάτιά τους που είναι διαθέσιμα προς κράτηση. Οι επισκέπτες του ιστοχώρου μπορούν να πραγματοποιήσουν κρατήσεις στα προσφερόμενα δωμάτια. Πραγματοποιώντας μία κράτηση μέσω του kratise, δημιουργείτε σχέση συμβολαίου (η οποία δεσμεύεται από το νόμο) με το ξενοδοχείο στο οποίο κάνετε την κράτηση. Από τη στιγμή ολοκλήρωσης της κράτησης, ενεργούμε αποκλειστικά ως μεσάζων ανάμεσα σε εσάς και το ξενοδοχείο, μεταφέροντας τα στοιχεία της κράτησής σας στο σχετικό ξενοδοχείο και αποστέλλοντας σε σας e-mail επιβεβαίωσης εκ μέρους του ξενοδοχείου.

Κατά την παροχή των υπηρεσιών μας, οι πληροφορίες που δημοσιοποιούμε βασίζονται στις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τα ξενοδοχεία. Για αυτό το λόγο, τα ξενοδοχεία έχουν πρόσβαση σε σύστημα διαχείρισης μέσω του οποίου έχουν την αποκλειστική ευθύνη να ανανεώνουν όλες τις τιμές, τη διαθεσιμότητα και άλλες πληροφορίες, οι οποίες εμφανίζονται στον ιστοχώρο μας. Παρά το γεγονός ότι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και φροντίδα για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας, δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ούτε και να εγγυηθούμε ότι όλες οι πληροφορίες είναι ακριβείς, πλήρεις ή σωστές, και ούτε διατηρούμε την όποια ευθύνη για τυχόν λάθη (συμπεριλαμβανομένων προφανών και τυπογραφικών λαθών), για παρεμβολές λόγω (προσωρινής ή/και μερικής) αναστολής λειτουργίας, αποκατάστασης, αναβάθμισης ή συντήρησης του ιστοχώρου ή από οποιοδήποτε άλλη αιτία), για ανακριβείς, παραπλανητικές ή αναληθείς πληροφορίες ή για τη μη διανομή των πληροφοριών. Κάθε ξενοδοχείο διατηρεί την ευθύνη ανά πάσα στιγμή για την ακρίβεια, την πληρότητα και την ορθότητα των (περιγραφικών) πληροφοριών (συμπεριλαμβανομένων των τιμών και της διαθεσιμότητας) που εμφανίζονται στον ιστοχώρο μας. Ο ιστοχώρος μας δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μέσο υπόδειξης ή έγκρισης (της τιμής, του επιπέδου υπηρεσιών ή της βαθμολογίας) οποιουδήποτε διαθέσιμου ξενοδοχείου.

Οι υπηρεσίες μας διατίθενται μόνο για προσωπική και όχι για εμπορική χρήση. Για αυτόν το λόγο, δεν έχετε το δικαίωμα μεταπώλησης, απευθείας συνδέσμου, χρήσης, αντιγραφής, παρακολούθησης (π.χ. με προγράμματα spider, scrape), παρουσίασης, καταφόρτωσης (download) ή αναπαραγωγής οποιουδήποτε περιεχομένου ή πληροφορίας, λογισμικού, προϊόντων ή υπηρεσιών που διατίθενται στον ιστοχώρο μας για οποιαδήποτε εμπορική ή ανταγωνιστική δραστηριότητα ή σκοπό.

2. Τιμές και εγγύηση καλύτερης τιμής

Οι τιμές στον ιστοχώρο μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Όλες οι τιμές στον ιστοχώρο μας είναι ανά δωμάτιο για το συνολικό αριθμό των διανυκτερεύσεών σας και συμπεριλαμβάνουν το Φ.Π.Α. και όλους τους άλλους φόρους (με επιφύλαξη για την πιθανότητα αλλαγής αυτών των φόρων), εκτός και εάν αναφέρεται διαφορετικά στον ιστοχώρο ή στο e-mail επιβεβαίωσης.

Ορισμένες φορές, εμφανίζονται χαμηλότερες τιμές στον ιστοχώρο μας για συγκεκριμένη διαμονή σε ένα ξενοδοχείο, οι οποίες ωστόσο ορίζονται από τα ξενοδοχεία και μπορεί να συνοδεύονται από ειδικούς περιορισμούς και όρους, που έχουν να κάνουν, για παράδειγμα, με την ακύρωση και την επιστροφή χρημάτων. Παρακαλείστε να ελέγξετε τις πληροφορίες σχετικά με το δωμάτιο και τις τιμές διεξοδικά για πιθανούς τέτοιους όρους πριν πραγματοποιήσετε την κράτησή σας.

3. Προστασία προσωπικών δεδομένων

Η Κ&Σ τηρεί υψηλές ηθικές προδιαγραφές και σέβεται την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Εκτός από τις κοινοποιήσεις που απαιτούνται από το νόμο σε οποιαδήποτε σχετική δικαιοδοσία και την γνωστοποίηση του ονόματός σας, της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας για την ολοκλήρωση της κράτησής σας με το ξενοδοχείο της επιλογής σας, δεν θα κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους χωρίς τη δική σας συγκατάθεση. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία στις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε (affiliates) (μέσα και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση), καθώς και στους υπαλλήλους μας και τους υπαλλήλους των συνεργαζόμενων με εμάς εταιριών και τους έμπιστους πράκτορες και αντιπροσώπους που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες με την άδειά μας και που χρειάζεται να γνωρίζουν ή να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες για την εκτέλεση των υπηρεσιών μας (όπως εξυπηρέτηση πελατών και εσωτερική έρευνα (οικονομικό/νομικό έλεγχο) για το δικό σας συμφέρον. Παρακαλείστε να διαβάσετε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων για περισσότερες πληροφορίες.

4. Χωρίς χρέωση

Η υπηρεσία μας προσφέρεται εντελώς δωρεάν. Δεν χρεώνουμε για την υπηρεσία μας και δεν χρεώνουμε επιπλέον κόστη (κράτησης) στην τιμή δωματίου. Δε θα χρεώσουμε την πιστωτική σας κάρτα, καθώς θα πληρώσετε απευθείας στο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας.

5. Πιστωτική κάρτα

Τα ξενοδοχεία απαιτούν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ως εγγύηση για την κράτησή σας. Για αυτόν το λόγο, θα ενημερώσουμε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας απευθείας στο ξενοδοχείο στο οποίο έχετε πραγματοποιήσει την κράτηση και ίσως χρειαστεί επιπλέον να ζητήσει ο Ξενοδόχος την πιστοποίηση (δηλ. προέγκριση) της πιστωτικής σας κάρτας. Για την προστασία και την κρυπτογράφηση των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας, κατά τη μεταβίβαση αυτών σε εμάς, χρησιμοποιούμε την πρότυπη τεχνολογία συναλλαγών δεδομένων ”Secure Socket Layer (SSL)” για τις υπηρεσίες μας.

Για ορισμένες τιμές και ειδικές προσφορές, παρακαλείστε να λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί προέγκριση ή χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας (σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς δυνατότητα επιστροφής χρημάτων) μετά την κράτηση και αποστολή της επιβεβαίωσης της κράτησής σας. Παρακαλείστε να ελέγξετε τις πληροφορίες κάθε δωματίου Ξενοδοχείου διεξοδικά πριν από την ολοκλήρωση της κράτησής σας για πιθανή ισχύ τέτοιων όρων.

6. Ακύρωση

Πραγματοποιώντας κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, αποδέχεστε και συμφωνείτε με τη σχετική πολιτική ακύρωσης και μη εμφάνισης και με όποιους επιπλέον όρους (παροχής υπηρεσιών/προϊόντων) και διατάξεις του ξενοδοχείου, οι οποίοι μπορεί να ισχύουν για την κράτησή σας ή κατά την διάρκεια της διαμονής σας, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών ή/και προϊόντων τα οποία προσφέρονται από το ξενοδοχείο (μπορείτε να ζητήσετε τους όρους και διατάξεις παροχής από το ίδιο το ξενοδοχείο). Η γενική πολιτική ακύρωσης και μη εμφάνισης κάθε ξενοδοχείου διατίθεται στον ιστοχώρο μας στην σελίδα με τις πληροφορίες για το ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης και στο e-mail επιβεβαίωσης. Παρακαλείστε να λάβετε υπόψη σας ότι για ορισμένo χρονικό διάστημ που έχει ορίσει ο Ξενοδόχος να μην υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης ή αλλαγής. Παρακαλείστε να ελέγξετε τις πληροφορίες του Ξενοδόχου προσεκτικά για τέτοιους όρους προτού πραγματοποιήσετε την κράτησή σας.

Εάν επιθυμείτε να ελέγξετε, να προσαρμόσετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας, παρακαλείστε να επιστρέψετε στο e-mail επιβεβαίωσης και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται σε αυτό. Παρακαλείστε να λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να χρεωθείτε για την ακύρωση σύμφωνα με την πολιτική ακύρωσης ή μη εμφάνισης του ξενοδοχείου. Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης ή μη εμφάνισης του ξενοδοχείου πριν από την πραγματοποίηση της κράτησης σας.

7. Περαιτέρω επικοινωνία

Με την ολοκλήρωση μιας κράτησης, συμφωνείτε να λάβετε (i) ένα e-mail το οποίο θα σας στείλουμε άμεσα, παρέχοντας σας πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό και πληροφορίες και προσφορές (που μπορεί να περιλαμβάνουν προσφορές τρίτων μερών στο βαθμό που έχετε επιλέξει ενεργά αυτήν την πληροφορία) σχετικά με την κράτησή σας και τον προορισμό. Εκτός από το e-mail επιβεβαίωσης, το οποίο αποστέλλεται για την επιβεβαίωση της κράτησης δεν θα σας στείλουμε περαιτέρω (στοχευόμενες ή γενικού περιεχομένου) ανακοινώσεις, e-mail ή αλληλογραφία, εκτός εάν συμφωνήσετε συγκεκριμένα για κάτι διαφορετικό.

8. Δήλωση αποποίησης ευθύνης

Η Κολοκοτρώνης & Συνεργάτες  (Κ&Σ) σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή και ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία από επισκέπτες του διαδικτυακού μας τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτόν ή και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή και υπηρεσίες ή και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Η Κολοκοτρώνης & Συνεργάτες  (Κ&Σ) και οι συνεργάτες της καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του διαδικτυακού της τόπου, χωρίς να εγγυώνται ότι οι λειτουργίες του ή των servers που το φιλοξενούν, θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα, απαλλαγμένες από ιούς ή άλλα παρόμοια στοιχεία. Κολοκοτρώνης & Συνεργάτες  (Κ&Σ)  και οι συνεργάτες της δεν φέρουν καμία ευθύνη για καταστροφές οποιασδήποτε μορφής που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιορισμένων, σε άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, συμπτωματικές και επακόλουθες.

9. Λοιποί όροι και διατάξεις

Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων, όπως και η πνευματική ιδιοκτησία του πηγαίου κώδικα, η οποία ανήκει στην εταιρεία που έχει κατασκευάσει τον διαδικτυακό τόπο) όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων όλων των αρχείων αυτού του δικτυακού τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών και προϊόντων της Κ&Σ και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.
Συνεπώς, όλα τα ως άνω αναφερόμενα σας παρέχονται μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση, υπό τον όρο ότι θα διατηρείτε όλες τις σημειώσεις που αφορούν στο δικαίωμα του δημιουργού και στα άλλα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, οι οποίες περιέχονται στο αυθεντικό υλικό, σε όλα τα αντίγραφα αυτού του υλικού και δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του υλικού του διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο ή η αναπαραγωγή ή δημόσια έκθεσή, ή η εκτέλεση ή η «φόρτωση» ή η διανομή ή οποιαδήποτε χρήση του, για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς.

Τα λοιπά προϊόντα ή υπηρεσίες που αναφέρονται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος διαδικτυακού τόπου και φέρουν τα σήματα των αντίστοιχων οργανισμών, εταιρειών, συνεργατών φορέων, ενώσεων ή εκδόσεων, αποτελούν δική τους πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία.

Αυτοί οι όροι και διατάξεις και η παροχή των υπηρεσιών μας υπόκεινται και ερμηνεύονται σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο και οποιαδήποτε διαφορά προκύψει από αυτούς τους γενικούς όρους και διατάξεις και τις υπηρεσίες μας θα κατατεθεί αποκλειστικά στα αρμόδια δικαστήρια στην Θεσσαλονίκη Ελλάδα.

Εάν οποιαδήποτε διάταξη αυτών των όρων και διατάξεων παύει να ισχύει, να εφαρμόζεται ή είναι δεσμευτική, όλες οι υπόλοιπες παρούσες διατάξεις θα εξακολουθούν να ισχύουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, η μη έγκυρη διάταξη παρ’ όλα αυτά, θα επιβληθεί στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από το ισχύον δίκαιο και θα συμφωνήσετε τουλάχιστον να αποδεχθείτε έναν παρόμοιο όρο ως την διάταξη που δεν ισχύει, εφαρμόζεται και δεν είναι δεσμευτική, δεδομένου του περιεχομένου και του σκοπού αυτών των όρων και διατάξεων.

10. Σχετικά με την kratise.com

Όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται από την Κολοκοτρώνης & Συνεργάτες  (Κ&Σ)
Δ. Γούναρη 11 ΤΚ 56334 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310708795
ΑΦΜ 064902635 ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης.


Εκτύπωση στις 29/09/2020
Από την ιστοσελίδα Κρατήσεις Ξενοδοχείων στην Ελλάδα
www.kratise.gr/el/sx_Print.asp?basic=yes